Vouwbedden

Enige resultaat

Vouwbedden

Het woord zegt het eigenlijk al, een bed dat je kan opvouwen. Simpeler kan het eigenlijk niet. Je kunt vouwbedden voor vele doeleinden gebruiken. Het levert een grote mate aan flexibiliteit. Flexibiliteit is tegenwoordig een modewoord. Je snel kunnen aanpassen aan de omstandigheden maar ook aan de vraag. Het vinden van oplossingen of toegevoegde service. Te denken valt aan noodopvangvoorzieningen, veldhospitaals maar ook het scheppen van een extra slaapplaats in uw hotel of bungalow.

Voordelen van een vouwbed

​Zwaar zijn de vouwbedden niet en zij zijn voorzien van wieltjes om het transport te vergemakkelijken. Let er wel op bij het kopen van een vouwbed dat bij het uitklappen van de poten er een veiligheidssysteem op zit, zodat de poten niet voortijdig inklappen als je op het vouwbed gaat liggen of zitten.

Het vouwbed neemt ook weinig ruimte in. Opgevouwen heeft het bed een hoogte van ca 110 cm en is ca 35 cm dik, met een breedte van ca 90 cm. Wel belangrijk om naar te kijken is welke maat het vouwbed heeft. je kan ze namelijk in verschillende maten krijgen. Wij geven er de voorkeur aan om altijd een vouwbed te kopen van 90 cm breed en 200 cm lang, dit is namelijk een goede ligmaat c.q. slaapmaat.

​Verschillende type bodems voor vouwbedden​​

​Je hebt ook nog de keuze welk type bodem voor het vouwbed. Je kunt kiezen voor een lattenbodem of een spiraalbodem. De duurdere vouwbedden hebben een spiraalbodem en de goedkopere vouwbeden hebben meestal een lattenbodem. Let op bij het kopen van een vouwbed met een lattenbodem dat je er één koopt met zoveel mogelijk latten en het liefst nog beukenhouten latten. De kans bestaat dat als je een vouwbed koopt met b.v.11 latten je er doorheen gaat, dit vanwege het feit dat er gewoonweg te weinig latten zijn. Wij adviseren een vouwbed aan te schaffen met minimaal 15 latten. Ook adviseren wij altijd beukenhouten latten te nemen en nooit berkenhout, dit omdat beukenhout vele malen sterker is en je daar ook kunt slapen. Berkenhout is daar eigenlijk niet voor gemaakt en breekt ook sneller. Er zijn ook nog vouwbedden met een vlakke houten bodem, dit soort vouwbedden zullen wij je nooit adviseren omdat er dan totaal geen ventilatie is. Want ook bij een vouwbed is ventilatie heel belangrijk. Je krijgt dan condensvorming tussen het matras en de houten bodem en dat is niet goed voor het lichaam en de kans schimmelvorming in het matras is heel erg groot. Wij hebben zelf 2 soorten vouwbedden, één met een 17 lats beukenhouten lattenbodem en één met een dwarsgespannen spiraal.

​Matras van een vouwbed


​Ook het matras van een vouwbed is belangrijk. Ook daar geldt voor de goedkopere vouwbedden dat daar meestal een polyether matras op ligt en de duurdere een koudschuim matras. Een polyether matras voor op een vouwbed is op zich niet verkeerd, er rekening houdende dat je gasten hier niet 365 dagen op gaan slapen, voor een tijdelijke oplossing is dat zeker goed te doen. Wil je dat je gasten beter slapen dan is een koudschuim matras natuurlijk altijd beter maar tegelijkertijd ook weer duurder. Een gemiddelde matrasdikte voor een polyether matras is ca 10-12 cm en voor een koudschuim ca 12 cm.

Samengevat: Vouwbedden lenen zich goed voor een tijdelijke slaapplek op wat voor manier dan ook. Ze zijn gemakkelijk bij te plaatsen in uw kamer, ze nemen weinig ruimte in bij het opbergen en zijn niet zwaar.

Kort en goed. Een vouwbed opent nieuwe mogelijkheden en ontzorgt en brengt u extra omzet.

Onze vouwbedden zijn duurzaam gefabriceerd en uit de beste materialen samengesteld.