Wie of wat is Green Key?

green keyGreen Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de vrijetijds- en recreatiebranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op kwaliteit en comfort. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met water en energie. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen uw comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu.

De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit).

Neem contact met mij op!

Alle velden met een * zijn verplichte velden.

Waar moet je aan voldoen als Green Key partner c.q. leverancier?

Leveranciers die vallen onder de certificerings criteria van Green Key voldoen aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid en milieu. De normen richten zich op interne- en externe productie, voldoen aan wet- en regelgeving, duurzaamheid in het management van de onderneming.

Als eerste moet je aantonen dat je milieubewust werkt op alle fronten. Je moet als leverancier, zo ook wij als Bremafa, over alle milieu certificaten beschikken. Wij beschikken over de certificaten Der Blaue Engel, LGA schuimcertificaat, Iso 9001, Textiel vertrauen en Oko test.

Wat is de betekenis van deze certificaten in het kort:

Der Blaue Engel, dit is de aller strengste en hoogst haalbare Duitse keuring op het gebied van milieu. Dit houdt in dat wij voor onze productie alle grondstoffen moeten gebruiken met het Blaue Engel certificaat. Deze grondstoffen zoals schuim, hout, stof etc. hebben wij nodig om onze boxsprings en matrassen te kunnen produceren. Zij staan garant voor een minimale belasting van het milieu en een hoge bescherming van de gezondheid.

LGA schuimcertificaat, dit houdt in dat al ons schuim schadstoff geprüft is. Vrij vertaald, dat er geen schadelijke stoffen in het schuim zitten. Maar voor de Green Key gaat het nog verder, dit schuim is CO2 vrij geschuimd en wordt CO2 neutraal geleverd, dus nog schoner schuim waar totaal geen schadelijke stoffen meer in zitten.

Iso 9001, de wereldwijd erkende norm om het gebied van kwaliteitsmanagement. Dit houdt in dat je op een bepaalde manier je bedrijf voert en op een juiste manier met je product bezig bent zeker ten aanzien van het milieu.

Textiel vertrauen en Oko test, dit houdt in dat de stoffen die wij gebruiken milieuvriendelijk geproduceerd worden en gecontroleerd zijn.

green key keurmerken

Welke producten van Bremafa staan vermeld op de Green Key site:

De milieuvriendelijke matrassen Green en Blue, die voorzien zijn van een emissieschone / CO2 vrije LLQ koudschuimkern (R55).

Deze matrassen bezitten uitstekende eigenschappen betreffende comfort en duurzaamheid.

Het schuim is milieuvriendelijk geschuimd. Er wordt geschuimd met plantaardige oliën. Dit houdt in dat er CFK- en CO2- vrij geschuimd is. Deze matrassen zijn onderzocht op schadelijke stoffen en voorzien van het certificaat de Blaue Engel. De zwaar geteste dubbeldoek Tencel hoes met border heeft meer dan 50% natuurlijke vezels, is zacht gestikt, met speciale vezels voor een optimale vochtigheids- en warmteregeling. Deze mooie dubbeldoek hoes is geheel anti bacterieel en anti allergisch.

De milieuvriendelijke boxsprings, zoals bijvoorbeeld de boxsprings uit de high-line serie of de boxspring Odense.

Deze boxsprings zijn voorzien van emmissieschoon / CO2 vrij schuim en spaan/meubelplaat van de Blaue Engel. De boxsprings worden gestoffeerd in milieuvriendelijk linnen/katoen.

De boxsprings kunnen verfraaid worden met een hoofdbord en poten uit het uitgebreide assortiment. Tevens te combineren met een milieuvriendelijke matras of bodytop.

Bodytop Trendy: De bodytops uit de trendy-line hebben een kern van ca. 6 cm, de totale hoogte van de bodytops is ca. 12 cm.

De bodytop wordt geleverd met een tencel tijk. De bodytop is verkrijgbaar met of zonder split en in de materialen: HR 40 koudschuim, latex, nasaschuim en gelfoam.

Tencel bestaat uit natuurlijke houtvezels, is anti bacterieel en anti huisstofmijt. De stof is zacht als zijde, sterk, koel, ademend, warmte regulerend, milieu vriendelijk en afbreekbaar.

Een uitgebreide omschrijving van al deze producten treft u aan op onze site.

Wat voor meerwaarde voegt u toe als uw onderneming Green Key gecertificeerd is?

Uw gasten willen ontspannen en genieten op een mooie plek in de stad of in de natuur. Als zij dit kunnen doen in een Green Key gecertificeerde accommodatie dan weet u, maar weten ook zij dat zij dit doen op een plek waar het milieu niet onnodig belast wordt. Kwaliteit en duurzaamheid staan hoog in het vaandel.

Of het nu is in een hotel, vakantiepark, bed and breakfast of een camping, het is voor de gasten een fijn gevoel dat ze recreëren op een plek waar men met respect omgaat met het milieu, zodat ook de jongere generatie van nu straks kan genieten van een mooie wereld.