Vouwbedden

Het woord zegt het eigenlijk al, een bed dat je kan opvouwen. Simpeler kan het eigenlijk niet. Je kunt vouwbedden voor vele doeleinden gebruiken. Het levert een grote mate aan flexibiliteit. Flexibiliteit is tegenwoordig een modewoord. Je snel kunnen aanpassen aan de omstandigheden maar ook aan de vraag. Het vinden van oplossingen of toegevoegde service. Te denken valt aan noodopvangvoorzieningen, veldhospitaals maar ook het scheppen van een extra slaapplaats in uw hotel of bungalow.

Voordelen van een vouwbed
Zwaar zijn de vouwbedden niet en zij zijn voorzien van wieltjes om het transport te vergemakkelijken. Let er wel op bij het kopen van een vouwbed dat bij het uitklappen van de poten er een veiligheidssysteem op zit, zodat de poten niet voortijdig inklappen als je op het vouwbed gaat liggen of zitten.

Het vouwbed neemt ook weinig ruimte in. Opgevouwen heeft het bed een hoogte van ca 110 cm en is ca 35 cm dik, met een breedte van ca 90 cm. Wel belangrijk om naar te kijken is welke maat het vouwbed heeft. je kan ze namelijk in verschillende maten krijgen. Wij geven er de voorkeur aan om altijd een vouwbed te kopen van 90 cm breed en 200 cm lang, dit is namelijk een goede ligmaat c.q. slaapmaat.

Vouwbedden met lattenbodem.

In ons assortiment hebben wij vouwbeden met een 17 lats lattenbodem. Let op bij het kopen van een vouwbed met een lattenbodem dat je er één koopt met zoveel mogelijk latten en het liefst nog beukenhouten latten. De kans bestaat dat als je een vouwbed koopt met b.v.11 latten je er doorheen gaat, dit vanwege het feit dat er gewoonweg te weinig latten zijn. Wij adviseren een vouwbed aan te schaffen met minimaal 15 latten. Ook adviseren wij altijd beukenhouten latten te nemen en nooit berkenhout, dit omdat beukenhout vele malen sterker is en je daar ook kunt slapen. Berkenhout is daar eigenlijk niet voor gemaakt en breekt ook sneller. Er zijn ook nog vouwbedden met een vlakke houten bodem, dit soort vouwbedden zullen wij je nooit adviseren omdat er dan totaal geen ventilatie is. Want ook bij een vouwbed is ventilatie heel belangrijk. Je krijgt dan condensvorming tussen het matras en de houten bodem en dat is niet goed voor het lichaam en de kans schimmelvorming in het matras is heel erg groot.

Matras van een vouwbed

Ook het matras van een vouwbed is belangrijk. Een polyether matras voor op een vouwbed is op zich niet verkeerd, er rekening houdende dat je gasten hier niet 365 dagen op gaan slapen, voor een tijdelijke oplossing is dat zeker goed te doen. Een gemiddelde matrasdikte voor een polyether matras is ca 10-12 cm.

Samengevat: Vouwbedden lenen zich goed voor een tijdelijke slaapplek op wat voor manier dan ook. Ze zijn gemakkelijk bij te plaatsen in uw kamer, ze nemen weinig ruimte in bij het opbergen en zijn niet zwaar.

Kort en goed. Een vouwbed opent nieuwe mogelijkheden en ontzorgt en brengt u extra omzet.

Onze vouwbedden zijn duurzaam gefabriceerd en uit de beste materialen samengesteld.