Binnenvering matrassen

Een matras met binnenvering is ook bekend onder de naam “Bonnell-binnenvering matras”.
Door middel van een groot aantal stalen veren die met elkaar verbonden zijn vormt men het binnenwerk van deze matras. Als eerste de hoeveelheid veren per vierkante meter. Ten tweede, het aantal slagen en de vorm van de veer. Als laatste de dikte van het soepele en veerkrachtige staaldraad. Daarmee bepaalt men de veerkracht en de souplesse van het matras.

Bovendien in combinatie met passende afdeklaag ontstaat een matras van redelijk tot goede conformiteit, goede tot zeer goede ventilatie en zeer goede vochtregulatie.

Binnenvering matrassen zijn geschikt voor gebruik op goed verende en ventilerende matrasdragers, maar zijn zeker niet geschikt voor elektrische matrasdragers. Bijvoorbeeld in vakantieverblijven wordt deze matras vaak gebruikt.

Eigenschappen van een binnenveringsmatras:
redelijk ligcomfort
hygiënisch
zeer goed ventilerend
voelt zeer koel aan
Ter illustratie het grootste verschil tussen een binnenvering matras en een pocketvering matras is dat in een pocketvering matras alle veren individueel in een hoesje van textiel verpakt zijn. De veren van een binnenvering matras zijn door middel van een spiraalveer aan elkaar verbonden.