Heeft u enig idee hoeveel tijd uw gasten doorbrengen in hun hotelbed? Uren doorbrengen in het bed en daarmee intensief lichaamscontact hebben? En dat ze deze bedden delen met andere gasten?

De matrassen die op de bedden liggen, maar ook de bedden zelf kunnen een gevaar opleveren voor de gezondheid van uw gasten. Hoe kan dat zal u denken, nou zodra uw gast in bed kruipt wordt het lichaam mogelijk blootgesteld aan allergenen, schimmels, parasieten, chemicaliën en bacteriën. Wanneer de gezondheidseffecten van deze risico’s zich openbaren leggen wij de link meestal niet naar de werkelijke oorzaak namelijk het matras of het bed.

Bacteriën en virussen

Wanneer uw gasten slapen op oudere matrassen kunnen deze een broedplaats zijn voor bacteriën en schimmels. Deze kunnen ernstige infecties veroorzaken zijn vaak resistent tegen antibiotica! Vandaar onze tip, schaf tussen  5 en 7 jaar nieuwe matrassen aan!

Huisstofmijt

Wist u dat een gemiddelde matras tussen de 100.000 en 1.5 miljoen huisstofmijten bevat? Deze kleine diertjes, op zichzelf niet gevaarlijk voor mensen, voeden zich met huidschilfers. Er zijn echter volop mensen die allergisch zijn de uitwerpselen van deze beestjes. Met name kan dit gevaarlijk zijn voor astma-patiënten. Vandaar deze tip, laat uw huishouding de matrassen wekelijks stofzuigen. Zo houdt u de hoeveelheid last van huisstofmijt onder controle.

Luizen

Andere ongewenste bed bewoners die zich in matrassen kunnen bevinden zijn bed luizen. Worden uw gasten ’s ochtends wakker en zit men onder de insectenbeten en rode vlekken, mogelijk zitten er luizen in de matrassen. Alhoewel dit vaker voorkomt in warmere landen kunnen gasten deze luizen, zonder dat u dat weet meebrengen.

Bedmijten

Een extra bedbewoner die het fijn vindt om in het matras te verblijven is de bedmijt. Het goede nieuws is dat deze geen ziektes meedragen, dat betekent niet dat ze niet storend kunnen zijn. Daarom deze tip bevochtig c.q. spray de matrassen ca 1 x per week met alcohol.

Schimmel

Een veel voorkomend probleem is schimmel. Wanneer u de matrassen niet kunt ventileren, zullen matrassen condenseren en gaan schimmelen. Vocht, in combinatie met een donkere omgeving, is de perfecte broedplaats voor schimmels. Schimmelsporen kunnen hoesten, hoofdpijn, en astma-aanvallen veroorzaken. Daarom deze tip, lucht de matrassen met regelmaat en zorg ervoor dat de matrassen zo droog mogelijk blijven. Tip, probeer de matrassen 1 x per week te draaien maar zeker 1 x in de maand zo behoud u het maximale ligcomfort van het matras.

Chemiecaliënvrij ipv giftig

Iets wat ons als Bremafa angst inboezemt en waar wij onze maatregelen tegen genomen hebben:  Dat in nagenoeg alle matrassen en boxsprings schuim zit wat geproduceerd is met giftige chemicaliën. Deze gebruikte chemicaliën kunnen mogelijk een gevaar opleveren voor de gezondheid van uw gasten en allergieën veroorzaken.

In het schuim van matrassen zit vaak benzeen, fenolen en formaldehyde verwerkt. Deze stoffen zijn slecht voor de gezondheid. Ook synthetische lijmen en geïmpregneerde textielen kunnen ongezond zijn. Daarnaast worden er regelmatig speciale stoffen aan matrassen toegevoegd. Klachten ontstaan door: vlamvertragers (PBDEs) en middelen tegen mijten, bacteriën en schimmels staan er om bekend.

Ook door het vervoer (containervervoer) voornamelijk uit verre landen, komen schadelijke stoffen in de matrassen. Voor het transport van de containers met matrassen worden deze “behandeld” tegen insecten (volgespoten met gif). Matrassen kunnen deze schadelijke gassen gemakkelijk opnemen ook al worden deze in plastic verpakt. Als gevolg van deze processen kunnen matrassen nog gedurende lange tijd (soms maanden tot jaren) schadelijke stoffen uitstoten.

Wat heeft Bremafa hier aan gedaan?

Al het schuim in onze matrassen en boxsprings is getest en onze matrassen en boxsprings zijn volledig vrij van schadelijke stoffen.

Daarmee zijn al onze matrassen en boxsprings voorzien van het LGA certificaat.

Het LGA certificaat wordt uitgereikt voor matrassen en boxsprings die getest zijn op schadelijke stoffen. Het LGA Quality Certificate verklaart onder andere dat een schuimproduct een uitstekende kwaliteit heeft. Met dit certificaat bent u zeker van een veilig en schoon product.

  • De LGA certificering kan gelden voor zowel de matraskernen, tijken en lattenbodems.
  • De producteigenschappen worden getest op lange-termijn gebruik, duurzaamheid, veiligheids- en milieuprestatie. Verder wordt getest op verdamping, om te zien of het product geschikt is voor een slaapomgeving.

Een matras zonder chemicaliën

  • ruikt c.q. stinkt niet.
  • Men ademt geen chemicaliën in dus beter voor de gezondheid.

Waarom kiest Bremafa voor schuim in zijn matrassen?

Een belangrijk item! Onze keuze van matrassen waar schuim in zit  is voor de projectmarkt is de anti allergene werking. Andere matrassen, bodytops en bodems zijn gevuld met paardenhaar, wol, katoen of andere natuurlijke materialen. Deze matrassen gaan op een gegeven moment “inklinken” door opname van transpiratie, huidvetten, huidzuren enz. Dit is daarmee een geweldige bron voor allerlei soorten bacteriën. Het voordeel van LGA-goedgekeurd schuim in matrassen is dat het matras jarenlang zijn vorm behoudt. Hierdoor kunt u uw gasten een beter slaapcomfort garanderen. Uitgeslapen gasten, lovend zijn over uw bedden  dat is toch wat u als hoteleigenaar wilt?

Conclusie

U ziet dat het belangrijk is om de juiste matrassen en boxsprings voor uw gasten aan te schaffen. Onderhoudt deze goed dan nemen de gezondheidsrisico’s van uw gasten af. En zullen deze daardoor beter slapen.

Bremafa heeft een ruim assortiment matrassen en boxsprings. Voor ieder budget is er een goed matras. Al onze boxsprings en matrassen zijn anti allergisch, anti bacterieel en chemicaliën vrij.

Bremafa heeft ook matrassen uit de eco-line. Deze milieuvriendelijke matrassen met een emissieschone / CO2 vrije LLQ koudschuimkern (RG 55) van ca. 18 cm hoog hebben uitstekende eigenschappen betreffende comfort en duurzaamheid.

Voor hotels leveren wij een ruim assortiment boxsprings. Deze zijn te stofferen in stoffen die passen bij het interieur van uw hotel. Uiteraard zijn ze ook te combineren met diverse hoofd- en voetborden.

Onderstaand treft u de certificaten aan van de matrassen zonder chemicaliën aan:

Gerelateerde Posts

Wij leveren al jaren aan deze hotels en vakantieparken

Wij leveren al jaren aan deze hotels en vakantieparken